Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen.
Veelgestelde vragen

Moet ik ervaring hebben om op een Vermaat locatie te werken?

Voor de meeste functies, zoals horecamedewerker, vinden wij het vooral belangrijk dat je enthousiast, representatief en gemotiveerd bent. Ervaring is zeker een plus, maar voor ons geen vereiste. Dus ook als je geen werkervaring hebt (in de horeca), nodigen wij je zeker uit te solliciteren. Met ons onboardingprogramma en begeleiding, leer jij alle kneepjes van het vak. Voor de koks- en managers vacatures zoeken wij vaak wel mensen met een aantal jaar ervaring. Dit kun je ook lezen in de vacaturetekst.

Hoe weet ik of mijn sollicitatie goed is aangekomen?

Twijfel je of je sollicitatie wel goed is aangekomen? Ten eerste zie je op de website dat je sollicitatie is verstuurd. Ook ontvang jij automatisch een bevestigingsmail. Heb je deze niet ontvangen, probeer het dan nog een keer. Je kunt ook een mailtje sturen naar sollicitatie@vermaatgroep.nl met hierbij je cv, motivatie en de vacature waar je op wilde solliciteren.

Wat is de minimum leeftijd om bij jullie aan de slag te gaan?

De minimale leeftijd om bij ons te werken is 15 jaar. In verband met wetgeving, mag je met deze leeftijd alleen nog niet op alle tijden werken en alle werkzaamheden uitvoeren. Daarom kom je nog niet bij alle horecalocaties in aanmerking, vanwege de openingstijden en de beschikbaarheid die daarbij gevraagd wordt. Ook bij op locaties waar alcohol geschonken wordt, mag je nog niet werken op je 15e. Wanneer dit het geval is, nemen wij contact met je op en kijken wij naar jouw mogelijkheden. Vanaf je 18e mag je op alle tijdstippen werken en alle werkzaamheden uitvoeren.

Ik heb via een uitzendbureau op een Vermaat locatie gewerkt. Kan ik nu bij jullie in dienst komen?

Omdat Vermaat met een aantal uitzendbureaus samenwerkt, zijn hier een aantal regels aan verbonden (als je ooit op een Vermaat locatie hebt gestaan). Dit kunnen wij jou het beste telefonisch met elkaar afstemmen. Mocht je hier meer over willen weten, bel dan even naar de recruitment afdeling via 030-6875598.

Ik wil graag stage lopen bij Vermaat, wat zijn mijn opties hierin?

Wij zijn een erkend leerbedrijf die eerste-tot vierdejaars BOL en BLL studenten gedurende het hele jaar een leerzame en leuke stageplek kan bieden. Aangezien wij een snel groeiende organisatie zijn met ruim 350 locaties, is er altijd wel een match. Zo hebben wij stages in de bedrijfshoreca, vrijetijdssector, op luchthavens of in ziekenhuizen. Tijdens je stage krijg je persoonlijke begeleiding door een echte horecaprofessional. En heb je je stage succesvol afgerond? Dan kan je altijd blijven na je stage. Voor onderstaande opleidingen hebben wij een stageplek beschikbaar:

Niveau 1

Assistent horecavoeding

Niveau 2

Gastheer/Gastvrouw
Kok
Medewerker facilitaire dienstverlening
Medewerker fastservice

Niveau 3

1ste medewerker fastservice
Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
Zelfstandig werkend kok

Niveau 4

Facilitair leidinggevende
Gespecialiseerd kok
Leidinggevende bediening/keuken
Manager ondernemer horeca
Ook hebben wij stages op ons servicekantoor voor verschillende opleidingen. Zo hebben wij regelmatig stages bij onze marketing-, recruitment, HR, inkoop of finance afdeling.

What are my options if I don’t speak Dutch?

A lot of locations in Amsterdam are open to non-Dutch colleagues. So if you are non-Dutch speaker and you live in or around Amsterdam, please contact us.

Wat zijn de werktijden bij Vermaat?

De werktijden verschillen per locatie. Zo zijn de openingstijden bij bedrijfshoreca vaak van maandag tot en met vrijdag van ongeveer 07:00 tot 15:00 uur. Onze leisure- of ziekenhuis locaties zijn ook in het weekend en in de avonden open. Wil je hier meer over weten, dan kun je ons bereiken op 030 688 0181.

Wat ga ik verdienen?

Je salaris is afhankelijk van een aantal elementen. Denk hierbij aan leeftijd, soort cao en ervaring. Dit nemen wij met jou door tijdens de sollicitatieprocedure. Ook kun je vast een kijkje nemen in de horeca- of catering cao.

Bieden jullie interne opleidingen of cursussen voor werknemers?

Omdat we zo'n 400 locaties hebben, is er natuurlijk altijd een manier om je verder te ontwikkelen en door te groeien. Ook bieden we interne opleidingen aan zoals niveau 2 kok en niveau 3 zelfstandig werkend kok. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een Barista cursus of onze talent- of masterclass. Op deze pagina kun je meer lezen:

Relevante vacatures in je mailbox ontvangen?